“Sommarlovet 1971” skulle jag vilja kalla denna bild tagen just 1971.
Roland Strandh fotad 2022 med min gamla Nikon F från sent 60-tal.
Söndag 11 september 1977 uppträdde Graham Parker And The Rumour på konserthuset i Göteborg. Bilderna här är tagna med vanlig negativ Fuji färgfilm. Fanns ingen autofokus eller bildstabilisering på den tiden. Inte helt enkelt fota konserter då. Bilden här på Graham Parker är tagen med 135 mm tele.
Med tanke på förutsättningarna så får man vara nöjd med skärpan.
Den här bilden på Brinsley Schwarz blev bäst. Inte så mycket mer att begära med analog utrustning 1977.
Bilderna är alltså tagna 1977 och man fick fotografera precis vid scenen. Skulle inte gå idag utan tillstånd.
Också en ok bild. Andrew Bodnar bas och Brinsley Schwarz gitarr. Konserthuset i Göteborg 1977.
Ok komposition med lamporna i ena hörnet och Graham Parker i andra hörnet.
Här har jag satt på ett stjärnfilter för att få en extra effekt på lamporna.
Bruksgården i Fröskog fotograferad efter den våldsamma snöstormen på Alla Helgons dag 1971. Originalet är ett dia och är tagen med ett 135 mm tele. Huset finns inte kvar idag.
Juli 1974. Det ska bli fest och vi har varit till Svanlings och köpt Rigello folköl. Brorsan klinkar lite Taube i skuggan under päronträdet. En av mina bästa sommarbilder.
Kanske min första riktigt bra bild. Den är tagen sommaren 1970 med min nyinköpta Pentax Spotmatic. Den nedgående solen lyste upp molnen på det här dramatiska sättet. Fenomenet var över på någon minut men jag hann ta en bild. Det här året hade Nya Wermlandstidningen en fototävling med temat “Sommaren 1970”. Bilden kom tvåa i tävlingen. Jag var naturligtvis oerhört stolt över detta. De fyra vinnande bidragen fick dela på prissumman som var 500 kr vilket var ganska mycket pengar på den tiden.
En tidig bild. Tagen omkring 1971. Hade ett 400 mm tele då. Objektivet var ljussvagt och hade bländarförval. Det var väldigt svårt att fota med då det lätt gav skakningsoskärpa. Här fotade jag dock rakt mot solen vilket gav en kort slutartid. Skärpan ligger på vasstråna. Tycker det är en lyckade bild från de första åren som amatörfotograf.
Inte kanonskärpa men fin sommarkvällsstämning.
Mats Olanås som klättrar och jag fotade med klassiska brännvidden 135 mm. Platsen är ett populärt klätterberg utanför Lysekil och året är 1986.
Bilden är tagen på Viken i Fröskog 1978. Vi hade spelat in en västernparodi på super 8 film. Ilkka Saarikoski spelade hjälten. Jag tycker bilden är välkomponerad och passar bra som svartvit.
Las Palmas 1978. Min favoritbild från den här resan. Tagen med Kodachrome diafilm. Kanske världens bästa diafilm. Superskarp och med perfekt färgåtergivning. Tyvärr kan ju skanningen inte ge bilden full rättvisa.
Piccadilly Circus, London, 1974. En bild som visar lite av myllret på denna plats. Kubriks “2001” var en av storfilmerna det året.
Västkusten 1977. Bilden är tagen med Sigmas supervidvinkel vilket var favoritobjektivet. Jag har lyckats få till en diagonallinje från övre vänstra hörnet till nedre högra. Säkert omedvetet.
Midsommarcamping på västkusten 1977. Kul bild efter dryga 40 år. Många Amazoner och orange och blå ryggåstält.
1971 spelade vi in en film på Super 8 smalfilm. Den här bilden ingår i en serie som vi använde till förtexterna. Tycker den har något visst.
Som nybliven amatörfotograf måste man ju prova på olika filmer. Infraröd film gav dessa märkliga färger. Denna bild är min mest lyckade med infraröd film.
Vätternrundan när den är som bäst. Soluppgång över ett vackert landskap. Bilden är tagen med min Agfa Optima 1982.
En bild från sommaren 1971. Fiskande pojkar vid sjön Ärran i Fröskog. Tycker jag har lyckats bra med exponering och komposition. Man tog ju ofta bara en bild och förhoppningsvis blev den bra.
Tror att den här bilden är från min allra första diafilm 1970. Minns att jag gillade solen. Närmaste pojken och fiskespöet ligger i gyllene snittet. Jag var säkert inte medveten om denna regel då utan det råkade nog bara bli så. Hade inte råd med dyra Kodakfilmer i början utan det blev något billigare märke. Efter närmare 50 år har bilden tyvärr fått ett färgstick.
Med den här bilden vann jag färgklassen i PD:s fototävling Veteranbilsrallyt 1971. För att få till de diffusa kanterna hade jag en plastpåse med ett hål i mitten framför objektivet. Tycker att det är en fint komponerad bild med behagliga färger. Jag vet att jag den här dagen tog sex bilder totalt. Hade det varit idag hade det kanske varit 600 bilder! Kanske en nackdel med det digitala att det blir så många bilder.
Piccadilly Circus, London 1971. Ser förmodligen ungefär likadant ut idag bortsett från bilarna.
Piccadilly Circus by night. 1971.
Post Office Tower eller BT Tower som det heter idag. Byggdes 1965 och är 188 meter högt. Bilden från 1971.
London 1971. Ingen märkvärdig bild men jag gillar de röda stoppljusen.
Åbergsgatan i Åmål där jag bodde 1976 till 1980. Minns att jag gick ut och tog en bild och turligt nog blev exponeringen bra. Hade ett stjärnfilter på objektivet.
Jag och min helt nya Opel Kadett Coupe 1200 S våren 1974. Bilden är tagen med GAF-film. Detta var en film med hög känslighet. Bildkvaliteten var väl inte den allra bästa som synes. Minns att dom hade en slogan i stil med “Den rätta filmen för fel väder”.
Man experimenterade en hel del i fotandet. När jag fotade denna “Rödmyra” hade jag en plastpåse framför objektivet. Därav den suddiga effekten.
Ytterligare ett test av film. Filmen heter Kodak 2484 var svartvit och hade hög känslighet. Ganska kornigt blev det också. Bilderna är tagna vid den gamla sågen i Ripre i Fröskog 1972.
Las Palmas 1978. Kanske inte en bild för resebroschyren. Tagen med Sigma 18 mm supervidvinkel som var mitt favoritobjektiv då. Tycker sepiatonen passar bra på bilden.
Ännu en bild från Las Palmas 1978. Tagen med Sigmas grymma 18 mm supervidvinkel. Gilllar det ljusa bakom de vykortsskrivande.
Grillkväll på Viken omkring 1984. Kodachrome diafilm. De suddiga löven ramar in och solen ger fina konturer.
Ängebytjärnet utanför Åmål 1977. En enkel bild att ta idag när man ser resultatet direkt. Då 1977 fick man mäta ljuset och välja ett genomsnittsvärde. Fanns ingen möjlighet att justera något efteråt. Tycker jag fått till en ganska bra exponering på den här bilden.
Sommarkväll på sjön Ärran 1971. Fotat med Pentax Spotmatic laddad med Kodak Tri-X film. Hade önskat att jag inte placerat pojken riktigt så långt åt vänster.
Höghedens slalombacke sent 70-tal. Det är förmodligen Ilkka Saarikoski som gör en “Spread Eagle”. Fotad med min lilla Agfa Optima småbildskamera.
Det är inte John Lennon som sitter och tittar ut genom fönstret på Isaksons Hovfoto utan Åke Bruce från Säffle. Som vanligt på den analoga tiden tog jag en bild som råkade bli ganska bra. Fint ljus från fönstret men det är glasögonen som gör bilden enligt min mening.
Jerry Williams uppträder i Bengtsforsparken någon gång under andra halvan av 70-talet. Brukade ha med kameran ibland och fota artisterna som uppträdde men oftast blev inte bilderna så bra. Den här tycker jag dock blev ok. Jerry gav naturligtvis allt som vanligt.
Får man ha med en bild tagen med en Instamatic-kamera på en fotosajt? Ja varför inte. Den här bilden tog jag den 6 juni 1977 när Ulf Lundell och gruppen Nature spelade på puben Wayfarers Inn i Åmål. Lundell gav allt vilket jag tycker framgår av bilden. Bilden finns också med i Lundells jubileumsbox 40 år 1975 - 2015. Kodak instamatic har betytt oerhört mycket för fotandet i världen. Plötsligt fanns en kamera som du enkelt laddade med en filmkassett och sedan bara titta och trycka av. Bilderna blev också riktigt bra tack vara ganska stora negativ.
En bild på gänget från våren 1975 som blev ganska lyckad. Att den är svartvit tycker jag gör den ännu bättre. Vi tog ganska många bilder av den här typen på 70-talet. Bilder som är väldigt kul att ha idag när vi snart är pensionärer allihop. Platsen är kvartsbrotten i Fröskog.
En sensommarkväll när jag bodde på Viken kom Bertil Johansson och sonen Krister körande med skördetröskan. Jag skyndade mig ut och fick den här bilden tagen med klassiska brännvidden 135 mm. Året är 1980.
Tommy Karlsson och hans upphottade Amazon fotade på Viken 1974. Filmen är inte Kodak så tyvärr har den påverkats något av tidens tand. Kodak gjorde dom bästa filmerna och dyraste men snål som man var valde man ofta ett billigare alternativ. Objektivet som användes var mitt billiga östtyska 30 mm Lydith.
Fota fåglar är inte helt enkelt. Dessa kalkoner är dock tama vilket underlättar. De befinner sig på en jordkällare därav skorstenen. Hade önskat att kalkonen i mitten lyft på huvudet men i övrigt en hyfsad komposition med fin bakgrundsoskärpa.
Det är något speciellt med första egna bilen. Här poserar Leif Andersson vid sin första. En svart Morris. Året är 1975.
Objektivet som satt på min Pentax vid detta tillfälle var det östtyska Lydith 30 mm med bländarförval. Inget skrytobjektiv men överkomligt för en amatörfotograf med begränsade resurser.
En analog bild tagen 2012 med min gamla Hasselblad. Har tagit med negativramen då det ger en härligt analog känsla. Hade vid tillfället lite problem med ljusinsläpp i magasinet därav det ljusa längs kanterna. Tycker inte det stör utan snarare tvärtom.
Mycket 70-tal i den här bilden från 1973. Platsen är Earlham Street i London. Rakt fram syns Palace Theatre där musikalen “Jesus Christ Superstar” drar fulla hus. Bondfilmen “Live and let die” drog naturligtvis också fulla hus.
En bild från färjan över till England 1973. Vi var mellan 16 och 20 år då. Bilden är tagen på morgonen och som synes har väl en och annan öl konsumerats kvällen innan. Killen till höger med whiskeyflaskan var en amerikan vi träffade på färjan. Tog med bilden dels som ett tidsdokument och dels för att visa att jag behärskade att fota i besvärliga ljusförhållanden. Det ljusa fönstret kräver att man överexponerar för att inte motivet skall bli för mörkt.
Ännu en person fotograferad med sin bil. Stefan Johansson satte sig bekvämt tillrätta på motorhuven på sin Renault och jag tog en bild. Bilden är tagen 1978 på parkeringen vid den gamla kiosken i Fengersfors. Tycker det är mycket av brukssamhälle över bilden. Den här typen av bilder brukar ofta visa män som stolt visar upp sin häftiga bil. Som synes var Stefan inte så noga med hur bilen såg ut. Den var ju bara till för att förflytta sig mellan olika platser.
Den här bilden tog jag från trappan till Isaksons Hovfoto 1971 när butiken låg på Kungsgatan. Jag testade några olika 135 mm objektiv. På just den här bilden kom den här mannen ut och verkade fundera över Peugeotbilen till höger. Han åkte sedan iväg med den. Tycker det vilar en lite sorglig stämningen över bilden. Lokalen utstrålar inte direkt kvalitet men på den här tiden fanns det gott om bilhandlare som den här. LT-Musik tog senare över lokalen.
En nytagen analog bild. Använde min gamla Hasselblad 500 C med Carl Zeiss Distagon 50 mm 1:4 som är ett vidvinkelobjektiv till 6 x 6 formatet. Tyckte dessa väghinder som stod på en åker söder om Åmål var lite spännande. Himmlen var också fin med blandade sommarmoln.
En mycket tidig bild kanske med titeln “Den allvarliga fotografen”. Tagen sommaren 1970 i kvartsbrotten i Fröskog. Jag och en kompis tog en serie bilder med kameratema.
Pentax Spotmatic med östtyska vidvinkeln “Lydith”.
“Sommarlovet 1971” skulle jag vilja kalla denna bild tagen just 1971.
Roland Strandh fotad 2022 med min gamla Nikon F från sent 60-tal.
Söndag 11 september 1977 uppträdde Graham Parker And The Rumour på konserthuset i Göteborg. Bilderna här är tagna med vanlig negativ Fuji färgfilm. Fanns ingen autofokus eller bildstabilisering på den tiden. Inte helt enkelt fota konserter då. Bilden här på Graham Parker är tagen med 135 mm tele.
Med tanke på förutsättningarna så får man vara nöjd med skärpan.
Den här bilden på Brinsley Schwarz blev bäst. Inte så mycket mer att begära med analog utrustning 1977.
Bilderna är alltså tagna 1977 och man fick fotografera precis vid scenen. Skulle inte gå idag utan tillstånd.
Också en ok bild. Andrew Bodnar bas och Brinsley Schwarz gitarr. Konserthuset i Göteborg 1977.
Ok komposition med lamporna i ena hörnet och Graham Parker i andra hörnet.
Här har jag satt på ett stjärnfilter för att få en extra effekt på lamporna.
Bruksgården i Fröskog fotograferad efter den våldsamma snöstormen på Alla Helgons dag 1971. Originalet är ett dia och är tagen med ett 135 mm tele. Huset finns inte kvar idag.
Juli 1974. Det ska bli fest och vi har varit till Svanlings och köpt Rigello folköl. Brorsan klinkar lite Taube i skuggan under päronträdet. En av mina bästa sommarbilder.
Kanske min första riktigt bra bild. Den är tagen sommaren 1970 med min nyinköpta Pentax Spotmatic. Den nedgående solen lyste upp molnen på det här dramatiska sättet. Fenomenet var över på någon minut men jag hann ta en bild. Det här året hade Nya Wermlandstidningen en fototävling med temat “Sommaren 1970”. Bilden kom tvåa i tävlingen. Jag var naturligtvis oerhört stolt över detta. De fyra vinnande bidragen fick dela på prissumman som var 500 kr vilket var ganska mycket pengar på den tiden.
En tidig bild. Tagen omkring 1971. Hade ett 400 mm tele då. Objektivet var ljussvagt och hade bländarförval. Det var väldigt svårt att fota med då det lätt gav skakningsoskärpa. Här fotade jag dock rakt mot solen vilket gav en kort slutartid. Skärpan ligger på vasstråna. Tycker det är en lyckade bild från de första åren som amatörfotograf.
Inte kanonskärpa men fin sommarkvällsstämning.
Mats Olanås som klättrar och jag fotade med klassiska brännvidden 135 mm. Platsen är ett populärt klätterberg utanför Lysekil och året är 1986.
Bilden är tagen på Viken i Fröskog 1978. Vi hade spelat in en västernparodi på super 8 film. Ilkka Saarikoski spelade hjälten. Jag tycker bilden är välkomponerad och passar bra som svartvit.
Las Palmas 1978. Min favoritbild från den här resan. Tagen med Kodachrome diafilm. Kanske världens bästa diafilm. Superskarp och med perfekt färgåtergivning. Tyvärr kan ju skanningen inte ge bilden full rättvisa.
Piccadilly Circus, London, 1974. En bild som visar lite av myllret på denna plats. Kubriks “2001” var en av storfilmerna det året.
Västkusten 1977. Bilden är tagen med Sigmas supervidvinkel vilket var favoritobjektivet. Jag har lyckats få till en diagonallinje från övre vänstra hörnet till nedre högra. Säkert omedvetet.
Midsommarcamping på västkusten 1977. Kul bild efter dryga 40 år. Många Amazoner och orange och blå ryggåstält.
1971 spelade vi in en film på Super 8 smalfilm. Den här bilden ingår i en serie som vi använde till förtexterna. Tycker den har något visst.
Som nybliven amatörfotograf måste man ju prova på olika filmer. Infraröd film gav dessa märkliga färger. Denna bild är min mest lyckade med infraröd film.
Vätternrundan när den är som bäst. Soluppgång över ett vackert landskap. Bilden är tagen med min Agfa Optima 1982.
En bild från sommaren 1971. Fiskande pojkar vid sjön Ärran i Fröskog. Tycker jag har lyckats bra med exponering och komposition. Man tog ju ofta bara en bild och förhoppningsvis blev den bra.
Tror att den här bilden är från min allra första diafilm 1970. Minns att jag gillade solen. Närmaste pojken och fiskespöet ligger i gyllene snittet. Jag var säkert inte medveten om denna regel då utan det råkade nog bara bli så. Hade inte råd med dyra Kodakfilmer i början utan det blev något billigare märke. Efter närmare 50 år har bilden tyvärr fått ett färgstick.
Med den här bilden vann jag färgklassen i PD:s fototävling Veteranbilsrallyt 1971. För att få till de diffusa kanterna hade jag en plastpåse med ett hål i mitten framför objektivet. Tycker att det är en fint komponerad bild med behagliga färger. Jag vet att jag den här dagen tog sex bilder totalt. Hade det varit idag hade det kanske varit 600 bilder! Kanske en nackdel med det digitala att det blir så många bilder.
Piccadilly Circus, London 1971. Ser förmodligen ungefär likadant ut idag bortsett från bilarna.
Piccadilly Circus by night. 1971.
Post Office Tower eller BT Tower som det heter idag. Byggdes 1965 och är 188 meter högt. Bilden från 1971.
London 1971. Ingen märkvärdig bild men jag gillar de röda stoppljusen.
Åbergsgatan i Åmål där jag bodde 1976 till 1980. Minns att jag gick ut och tog en bild och turligt nog blev exponeringen bra. Hade ett stjärnfilter på objektivet.
Jag och min helt nya Opel Kadett Coupe 1200 S våren 1974. Bilden är tagen med GAF-film. Detta var en film med hög känslighet. Bildkvaliteten var väl inte den allra bästa som synes. Minns att dom hade en slogan i stil med “Den rätta filmen för fel väder”.
Man experimenterade en hel del i fotandet. När jag fotade denna “Rödmyra” hade jag en plastpåse framför objektivet. Därav den suddiga effekten.
Ytterligare ett test av film. Filmen heter Kodak 2484 var svartvit och hade hög känslighet. Ganska kornigt blev det också. Bilderna är tagna vid den gamla sågen i Ripre i Fröskog 1972.
Las Palmas 1978. Kanske inte en bild för resebroschyren. Tagen med Sigma 18 mm supervidvinkel som var mitt favoritobjektiv då. Tycker sepiatonen passar bra på bilden.
Ännu en bild från Las Palmas 1978. Tagen med Sigmas grymma 18 mm supervidvinkel. Gilllar det ljusa bakom de vykortsskrivande.
Grillkväll på Viken omkring 1984. Kodachrome diafilm. De suddiga löven ramar in och solen ger fina konturer.
Ängebytjärnet utanför Åmål 1977. En enkel bild att ta idag när man ser resultatet direkt. Då 1977 fick man mäta ljuset och välja ett genomsnittsvärde. Fanns ingen möjlighet att justera något efteråt. Tycker jag fått till en ganska bra exponering på den här bilden.
Sommarkväll på sjön Ärran 1971. Fotat med Pentax Spotmatic laddad med Kodak Tri-X film. Hade önskat att jag inte placerat pojken riktigt så långt åt vänster.
Höghedens slalombacke sent 70-tal. Det är förmodligen Ilkka Saarikoski som gör en “Spread Eagle”. Fotad med min lilla Agfa Optima småbildskamera.
Det är inte John Lennon som sitter och tittar ut genom fönstret på Isaksons Hovfoto utan Åke Bruce från Säffle. Som vanligt på den analoga tiden tog jag en bild som råkade bli ganska bra. Fint ljus från fönstret men det är glasögonen som gör bilden enligt min mening.
Jerry Williams uppträder i Bengtsforsparken någon gång under andra halvan av 70-talet. Brukade ha med kameran ibland och fota artisterna som uppträdde men oftast blev inte bilderna så bra. Den här tycker jag dock blev ok. Jerry gav naturligtvis allt som vanligt.
Får man ha med en bild tagen med en Instamatic-kamera på en fotosajt? Ja varför inte. Den här bilden tog jag den 6 juni 1977 när Ulf Lundell och gruppen Nature spelade på puben Wayfarers Inn i Åmål. Lundell gav allt vilket jag tycker framgår av bilden. Bilden finns också med i Lundells jubileumsbox 40 år 1975 - 2015. Kodak instamatic har betytt oerhört mycket för fotandet i världen. Plötsligt fanns en kamera som du enkelt laddade med en filmkassett och sedan bara titta och trycka av. Bilderna blev också riktigt bra tack vara ganska stora negativ.
En bild på gänget från våren 1975 som blev ganska lyckad. Att den är svartvit tycker jag gör den ännu bättre. Vi tog ganska många bilder av den här typen på 70-talet. Bilder som är väldigt kul att ha idag när vi snart är pensionärer allihop. Platsen är kvartsbrotten i Fröskog.
En sensommarkväll när jag bodde på Viken kom Bertil Johansson och sonen Krister körande med skördetröskan. Jag skyndade mig ut och fick den här bilden tagen med klassiska brännvidden 135 mm. Året är 1980.
Tommy Karlsson och hans upphottade Amazon fotade på Viken 1974. Filmen är inte Kodak så tyvärr har den påverkats något av tidens tand. Kodak gjorde dom bästa filmerna och dyraste men snål som man var valde man ofta ett billigare alternativ. Objektivet som användes var mitt billiga östtyska 30 mm Lydith.
Fota fåglar är inte helt enkelt. Dessa kalkoner är dock tama vilket underlättar. De befinner sig på en jordkällare därav skorstenen. Hade önskat att kalkonen i mitten lyft på huvudet men i övrigt en hyfsad komposition med fin bakgrundsoskärpa.
Det är något speciellt med första egna bilen. Här poserar Leif Andersson vid sin första. En svart Morris. Året är 1975.
Objektivet som satt på min Pentax vid detta tillfälle var det östtyska Lydith 30 mm med bländarförval. Inget skrytobjektiv men överkomligt för en amatörfotograf med begränsade resurser.
En analog bild tagen 2012 med min gamla Hasselblad. Har tagit med negativramen då det ger en härligt analog känsla. Hade vid tillfället lite problem med ljusinsläpp i magasinet därav det ljusa längs kanterna. Tycker inte det stör utan snarare tvärtom.
Mycket 70-tal i den här bilden från 1973. Platsen är Earlham Street i London. Rakt fram syns Palace Theatre där musikalen “Jesus Christ Superstar” drar fulla hus. Bondfilmen “Live and let die” drog naturligtvis också fulla hus.
En bild från färjan över till England 1973. Vi var mellan 16 och 20 år då. Bilden är tagen på morgonen och som synes har väl en och annan öl konsumerats kvällen innan. Killen till höger med whiskeyflaskan var en amerikan vi träffade på färjan. Tog med bilden dels som ett tidsdokument och dels för att visa att jag behärskade att fota i besvärliga ljusförhållanden. Det ljusa fönstret kräver att man överexponerar för att inte motivet skall bli för mörkt.
Ännu en person fotograferad med sin bil. Stefan Johansson satte sig bekvämt tillrätta på motorhuven på sin Renault och jag tog en bild. Bilden är tagen 1978 på parkeringen vid den gamla kiosken i Fengersfors. Tycker det är mycket av brukssamhälle över bilden. Den här typen av bilder brukar ofta visa män som stolt visar upp sin häftiga bil. Som synes var Stefan inte så noga med hur bilen såg ut. Den var ju bara till för att förflytta sig mellan olika platser.
Den här bilden tog jag från trappan till Isaksons Hovfoto 1971 när butiken låg på Kungsgatan. Jag testade några olika 135 mm objektiv. På just den här bilden kom den här mannen ut och verkade fundera över Peugeotbilen till höger. Han åkte sedan iväg med den. Tycker det vilar en lite sorglig stämningen över bilden. Lokalen utstrålar inte direkt kvalitet men på den här tiden fanns det gott om bilhandlare som den här. LT-Musik tog senare över lokalen.
En nytagen analog bild. Använde min gamla Hasselblad 500 C med Carl Zeiss Distagon 50 mm 1:4 som är ett vidvinkelobjektiv till 6 x 6 formatet. Tyckte dessa väghinder som stod på en åker söder om Åmål var lite spännande. Himmlen var också fin med blandade sommarmoln.
En mycket tidig bild kanske med titeln “Den allvarliga fotografen”. Tagen sommaren 1970 i kvartsbrotten i Fröskog. Jag och en kompis tog en serie bilder med kameratema.
Pentax Spotmatic med östtyska vidvinkeln “Lydith”.